Living Heart

Coaching, Trainingen en Workshops

Introductiecursus The Work van Byron Katie

Hieronder vind je informatie over de introductiecursus die in het voorjaar van 2019 in Amsterdam (op loopafstand van het CS) zal worden georganiseerd.

Introductiecursus: Een open mind, een open hart

Maandag 21 januari 2019 19.45 tot 21.30 uur
Maandag 28 januari 2019 19.45 tot 21.30 uur
Maandag 11 februari 2019 19.45 tot 21.30 uur
Maandag 25 februari 2019 19.45 tot 21.30 uur
Maandag 11 maart 2019 19.45 tot 21.30 uur
Centrum de Bogen Tussen de Bogen 13, Amsterdam
Kosten: € 175,- incl. BTW inclusief koffie, thee en een map met materiaal

Misschien ken je The Work van Byron Katie, en heb je wel eens geprobeerd om een werkblad in te vullen en jezelf de vier vragen te stellen. Misschien heb je ervaren dat het niet zo simpel is, en dat het je niet goed lukt om voorbij de blinde vlekken te kijken die we allemaal hebben – terwijl je daar juist zo graag eens aan voorbij zou willen gaan. Of misschien blijft het een hersen-ding, en krijg je het niet voor elkaar om de onderliggende gedachten en overtuigingen naar de oppervlakte te laten komen, of heb je geen idee hoe je via de vier vragen en de omkeringen in je hart kunt landen.

Misschien ken je The Work van Byron Katie nog niet, en wil je graag een introductie en goede begeleiding voordat je er zelf mee aan de slag gaat.

Daarvoor biedt deze kleinschalige, intensieve cursus een perfecte tool. Je leert hoe je een werkblad invult – de basis voor het onderzoek met behulp van de vier vragen. Je gaat zien hoe niet alleen The Work, maar ook het invullen van een werkblad meditatie is, en dat het werkblad rijker wordt en dat het onderzoek dieper gaat wanneer je echt de tijd neemt om het in te vullen.

Vervolgens gaan we aan de slag met de vier vragen:
Is het waar?
Kun je absoluut zeker weten dat het waar is?
Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft?
Wie zou je zijn zonder die gedachte?

Ook daar gaan we de tijd voor nemen, zodat The Work een echte ervaring wordt, en je met de vier vragen niet in de mind blijft steken.

Uiteraard gaan we uitvoerig de tijd nemen voor de omkeringen. Mijn ervaring is dat juist de omkeringen naar het tegenovergestelde moeilijk of zelfs helemaal niet te zien zijn in het begin. Ook dat is iets waar we uitgebreid met elkaar naar gaan kijken.

Kortom: in deze vijf bijeenkomsten gaan we de tijd nemen om de vier vragen en de omkeringen te onderzoeken en werkbaar te maken, zodat je er na afloop gemakkelijker zelf mee aan de slag kunt. We gaan kijken welke gedachten je tegenhouden om authentiek en in verbondenheid te leven, en hoe je met behulp van de vier vragen in contact kunt komen met je eigen wijsheid.

The Work en gedachten
Gedachten zijn geen vijanden, zoals vaak wordt gedacht. Integendeel, ze vormen de sleutel naar innerlijke helderheid en open, geweldloze communicatie van hart tot hart. In deze cursus leer je hoe je je gedachten op een simpele manier kunt onderzoeken. Door ze te onderzoeken lossen ze als vanzelf op, samen met de bijbehorende gevoelens van irritatie, teleurstelling, angst, woede, verdriet, pijn, enz.

The Work is een transformatieproces, dat al heel snel moeiteloos inzetbaar wordt. Het is op alle gebieden van het leven inzetbaar: relaties, kinderen, familie of het werk, burn-out of simpelweg (een knagende) ontevredenheid over het leven of je eigen lichaam.

Maak kennis met de The Work van Byron Katie en ontdek de transformerende kracht van gedachten en gevoelens, dit in een sfeer van rust en vertrouwen.

Ja, ik wil graag deelnemen aan:
introductiecursus The Work van Byron Katie


Locatie
Centrum De Bogen
Tussen de Bogen 13
1013 JB Amsterdam
Nederland

Centrum De Bogen ligt op loopafstand van het CS, op 50 meter afstand van de Haarlemmerdijk, ook op zondag de leukste straat van Amsterdam, waar talloze gelegenheden zijn om tussen de middag een broodje te kopen of te lunchen.

Busverbinding

Er stoppen verschillende bussen van het GVB voor de deur: bus 18 richting Slotervaart, bus 21 richting Geuzenveld en 
bus 22 richting Spaarndammerbuurt. Stap uit bij de derde halte (Buiten Oranjestraat). Let op: Bus 22 heeft twee eindhaltes (Spaarndammerbuurt en Indische Buurt).

Meer informatie: 06 218 70 535

Opgave via bovenstaand formulier of per mail: info(%20at%20)living-heart.nl
Gaarne naam, adres en telefoonnummer vermelden.
Vervolgens ontvangt u een factuur.
Na betaling van de factuur is de aanmelding compleet.